Uskršnja trpeza: "Dekadentni" uskršnji kolač (sa čokoladom) - Fagor.rs

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Uskršnja trpeza: “Dekadentni” uskršnji kolač

Dekadentni” uskršnji kolač to ime nosi jer pruža apsolutno zadovoljstvo svim pravim ljubiteljima čokolade. Brzo se peče, ne zahteva egzotične i retke sastojke i poželećete da ga pripremate svake nedelje – ne samo na Uskrs.

Sastojci

  • 240 g tamne čokolade
  • 250 g putera
  • 120 g brašna
  • 45 g kakaoa u prahu
  • 360 g šećera u prahu
  • 4 većih jaja
  • 3/4 kašičice ekstrakta vanile
  • 140 g izmrvljene čokolade
  • 80 g oraha (opciono)

Priprema:

Zagrejte rernu na 160°C.

Pokrijte posudu za pečenje papirom za pečenje. Zagrejte 180 g čokolade i puter uz stalno mešanje. Pošto se oba istope, promešajte i ostavite sa strane.

Izmešajte brašno i kakao i ostavite sa strane. Pomoću miksera izmiksujte šećer, jaja i vanilin ekstrakt dok mešavina ne postane bleda i kremasta, oko 5 min. Pospite mešavinu sa čokoladom preko mešavine sa jajima i blago izmešajte. Nakon toga lagano posipajte mešavinom brašna i kakaoa i ponovo blago izmešajte. Lagano i ravnomerno dodajte i izmrvljene komadiće čokolade i oraha.

Sipajte mešavinu u pripremljenu posudu i pecite 25-30 minuta. Lagano protresite posudu, i ako se blago talasa (ali više kao žele, ne kao tečnost) kolač je gotov. U suprotnom pecite dodatnih 5 minuta.

Dekadentni uskršnji kolač ostavite da se u potpunosti ohladi pre nego što ga izvadite. Isecite na kvadratiće za posluživanje.

Prijatno!

Najnoviji recepti dana

Belgijski vafli kao u belgijskim poslastičarnicama

Belgijski vafli kao u najboljim poslastičarnicama

Belgijski vafli kao u najboljim poslastičarnicama Belgijski vafli (waffle) su popularna poslastica nastala jo ...

0
Recept za palačinke: Ukusne poslastice za svačiji ukus

Recept za palačinke: Ukusne poslastice za svačiji ukus

Recept za palačinke Recept za palačinke najčešće se sastoji od jednostavnih namirnica kao što su jaja, br ...

0

Američke krofnice – recept, priprema i način služenja

Američke krofnice – recept, priprema i način služenja Američke krofnice su izuzetno popularna poslas ...

0
Plazma torta - Originalan Bambi recept

Plazma torta – Originalan Bambi recept

Plazma torta – Originalan Bambi recept Plazma torta se svakoj domaćici nalazi u svesci recepata ukoliko ...

0
Limunada sa nanom i đumbirom

Limunada sa nanom i đumbirom za vrele letnje dane

Limunada sa nanom i đumbirom Limunada sa nanom i đumbirom je osvežavajuće piće koje možete pronaći na m ...

0
Pita sa jabukama - recept starih domaćica

Pita sa jabukama – recept starih domaćica

Pita sa jabukama – recept starih domaćica Pita sa jabukama je dezert koji nećete pronaći na meniju ek ...

0
Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima

Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima

Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima je bogatija verzija ...

0
Čokolada: Vrste, kalorije, upotreba i uticaj na zdravlje (uz malo istorije)

Čokolada: Vrste, kalorije, upotreba i uticaj na zdravlje (uz malo istorije)

U daljem tekstu možete saznati više o istoriji čokolade, njenoj nutritivnoj i kalorijskoj vrednosti, vrstam ...

0