a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju kompanije Fagor Srbija (Apejron), zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica,
Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Uskršnja trpeza: "Dekadentni" uskršnji kolač (sa čokoladom)

Uskršnja trpeza: “Dekadentni” uskršnji kolač

Uskršnja trpeza: “Dekadentni” uskršnji kolač

“Dekadentni” uskršnji kolač to ime nosi jer pruža apsolutno zadovoljstvo svim pravim ljubiteljima čokolade. Brzo se peče, ne zahteva egzotične i retke sastojke i poželećete da ga pripremate svake nedelje – ne samo na Uskrs.

Priprema

Zagrejte rernu na 160°C.

Pokrijte posudu za pečenje papirom za pečenje. Zagrejte 180 g čokolade i puter uz stalno mešanje. Pošto se oba istope, promešajte i ostavite sa strane.

Izmešajte brašno i kakao i ostavite sa strane. Pomoću miksera izmiksujte šećer, jaja i vanilin ekstrakt dok mešavina ne postane bleda i kremasta, oko 5 min. Pospite mešavinu sa čokoladom preko mešavine sa jajima i blago izmešajte. Nakon toga lagano posipajte mešavinom brašna i kakaoa i ponovo blago izmešajte. Lagano i ravnomerno dodajte i izmrvljene komadiće čokolade i oraha.

Sipajte mešavinu u pripremljenu posudu i pecite 25-30 minuta. Lagano protresite posudu, i ako se blago talasa (ali više kao žele, ne kao tečnost) kolač je gotov. U suprotnom pecite dodatnih 5 minuta.

Dekadentni uskršnji kolač ostavite da se u potpunosti ohladi pre nego što ga izvadite. Isecite na kvadratiće za posluživanje.

Prijatno!

Uskršnja trpeza nije kompletna bez dekadentnog kolača, pogledajte i ostale recepte!

Potrebne namirnice:

  • 240 g tamne čokolade
  • 250 g putera
  • 120 g brašna
  • 45 g kakaoa u prahu
  • 360 g šećera u prahu
  • 4 većih jaja
  • 3/4 kašičice ekstrakta vanile
  • 140 g izmrvljene čokolade
  • 80 g oraha (opciono)

Preporučeni proizvodi:

Vatrostalne posude

  • ONLINE AKCIJA
  • ONLINE AKCIJA Set vatrostalnih posuda Bake and lock

Mikseri

  • ONLINE AKCIJA Coral ručni mikser sa pet brzina i Turbo funkcijom - MX-350

Porcelanski servisi za dezert