a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju kompanije Fagor Srbija (Apejron), zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica,
Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Beskvasni hleb na irski način

Beskvasni hleb na irski način za manje od 60 minuta

Beskvasni hleb na irski način za manje od 60 minuta

Beskvasni hleb je zdrava alternativa za one koji sami mese svoj hleb i žele da na to potroše što manje vremena a uz to da ne izgube ništa na ukusu i svežini. Beskvasni hleb se priprema odmah, bez čekanja na testo da naraste, a soda bikarbona proizvodi sličan efekat kvascu tako da hleb ostaje svež i dva dana nakon pečenja.

Konkretno, irski beskvasni hleb pravi se sa mlekom i pavlakom tako da je bogatog ukusa i dovoljno egzotičan da se može jesti samostalno sa puterom i maslinovim uljem (detaljnije).

Krst urezan nožem na vrhu nema nikakvo religijsko značenje (iako bi se po zemlji porekla dalo zaključiti) već pomaže da beskvasni hleb dodatno naraste tokom pečenja.

Beskvasni hleb na irski način

Potrebne namirnice:

  • 4 šolje svenamenskog brašna
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • jedna i po šolja punomasnog mleka
  • četvrt šolje grčkog jogurta ili pavlake

Priprema

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Na dno pleha stavite papir za pečenje i ostavite sa strane.

Izmešajte brašno, sodu bikarbonu, šećer i so. U drugoj posudi izmešajte mleko i grčki jogurt ili pavlaku. Sipajte tečnost iz druge posude u prvu i nežno mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete homogeno testo.

Sipajte malo brašna na radnu površinu, sakupite testo u kuglu i izvadite je na radnu površinu. Nežno mesite nekoliko minuta dok ne postane ne previše lepljivo. Napravite ponovo loptu i prebacite je na papir za pečenje.

Uobličite kuglu u deblji disk, urežite X na vrhu oštrim nožem i pospite sa malo brašna.

Uzmite duplo veću vatrostalnu posudu i njome poklopite testo. Beskvasni hleb će na ovaj način zadržati vlažnost i potamneće a da ne izgori.

Ubacite pleh u rernu i pecite beskvasni hleb 30 minuta. Nakon toga uklonite vatrostalnu posudu i pecite još 15 minuta do tamno zlatne boje. Izvadite beskvasni hleb iz rerne i ostavite da se ohladi pre posluženja.

Možete ga servirati sa puterom i maslinovim uljem.

Coralova mini pekara vam takođe može olakšati pripremu ovog hleba, dovoljno je da pratite ova uputstva i uputstva za upotrebu samog aparata.

Prijatno!

Izmešajte zasebno suve i tečne sastojke, a potom ih sjedinite.

Umesite, uobličite kuglu u deblji disk, urežite X na vrhu oštrim nožem i pospite sa malo brašna.

Preporučeni proizvodi:

Mini pekare

  • ONLINE AKCIJA Coral mini pekara za hleb do 1350 g 860 W - BM-2000

Vatrostalne posude

  • ONLINE AKCIJA Macht Aroma Roaster pekač od INOX-a sa posudom za aromatizovanje vinom - AR-01
  • ONLINE AKCIJA
Imamo specijalnu ponudu za VasOtvorićemo je u novom prozoru da možete da nastavite gde ste stali

Svakoga meseca veliki broj proizvoda po akcijskim cenama samo za posetioce našeg sajta.

Pogledajte ponudu