Sladoled kolač sa borovnicama – Fagor.rs Slatko voćno zadovoljstvo!

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Sladoled kolač sa borovnicama

Sladoled kolač sa borovnicama je brz, mekan i ukusan kolač iznenađujućeg osvežavajućeg ukusa. Sladoled kolač sa borovnicama je ujedno i zdrav desert pun vitamina, koji okrepljuje, popravlja krvnu sliku i pojačava imunitet. Vaši ukućani će ga prosto obožavati! 

Sastojci

  • 1 šolja mascarpone sira
  • ¾ šolje šećera u prahu
  • 2 kašike rendane limunove kore
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 ½ šolje milerama
  • keks sa cimetom (speculaas keks)
  • 1/3 šolje borovnica

Sastojci za sos

  • 2 šolje svežih ili smrznutih borovnica
  • ½ šolje vode
  • 1 kašičica limunove kore
  • ¾ šolje soka od pomorandže
  • 1/3 šolje soka od limuna
  • ¾ šolje šećera
  • 3 kašike gustina
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat cimeta

Priprema:

Napravite sos od borovnica. U dublju posudu sipajte borovnice, pola količine vode, sok od pomorandže i limuna. Dodajte narendanu koru limuna, šećer i vanilin šećer. Na laganoj vatri polako mešajte dok sos sa borovnicama ne provri. Gustin razmutite u preostaloj vodi. Dodajte gustin borovnicama uz stalno mešanje oko 5 minuta. Kada sos počne da se zgušnjava sklonite ga sa vatre, dodajte cimet, promešajte i sklonite sa strane da se ohladi. 

Napravite kolač. Penasto umutite mascarpone sir sa šećerom u prahu. Uz stalno mućenje dodajte šećer u prahu, limunov sok i koru od limuna. Polagano, uz mućenje, dodajte mileram. Kada se sastojci sjedine, odvojte 1/3 gotovog krema i u frižideru u zatvorenoj posudi ga ohladite. Obložite plastičnom folijom dublju pravougaonu posudu za pečenje hleba tako da folija prekrije dno i strane posude. Preko folije poređajte jedan do drugog sloj keksa sa cimetom (speculaas keks). Preko keksa namažite sloj krema sa sirom, a preko krema dodajte sloj sosa od borovnica. Preko borovnica ponovo namažite sloj krema sa sirom i sve ponovite, keks-krem-borovnivce-krem, tako da završite sa slojem keksa na vrhu. Ostavite kolač u zamrzivaču preko noći. Okrenite naopako posudu sa zaleđenim kolačem, polako izvadite kolač iz posude na tacnu ili tanjir i skinite foliju sa kolača. Premažite kolač preostalim kremom sa sirom i vratite ga u zamrzivač još 15 minuta. Pomešajte borovnice sa preostalim sosom od borovnica i ukrasite slojem sosa vrh kolača. Kolač secite na tanke parčiće i poslužite.

Prijatno!

Najnoviji recepti dana

Integralni ražani hleb sa lanenim semenom

Integralni ražani hleb sa lanenim semenom

Integralni ražani hleb sa lanenim semenom Integralni ražani hleb sa lanenim semenom je zdrav i ukusan hleb pr ...

0
Testo za picu iz mini pekare

Testo za picu iz mini pekare

Testo za picu iz mini pekare: Brzo i savršeno pripremljeno Uz testo za picu iz mini pekare uživaćete u ovom ...

0
Plazma torta - Originalan Bambi recept

Plazma torta – Originalan Bambi recept

Plazma torta – Originalan Bambi recept Plazma torta se svakoj domaćici nalazi u svesci recepata ukoliko ...

0
Kiflice sa sirom kakve je baka pravila

Kiflice sa sirom prema bakinom receptu

Kiflice sa sirom prema bakinom receptu Kiflice sa sirom prema bakinom receptu mogu se jesti tople ili hladne, ...

0
Beskvasni hleb na irski način

Beskvasni hleb na irski način

Beskvasni hleb na irski način  Beskvasni hleb na irski način je zdrava alternativa za one koji sami mese s ...

0
Pitice sa sirom, paradajzom i pršutom

Pitice sa sirom, paradajzom i pršutom

Pitice sa sirom, paradajzom i pršutom Pitice sa sirom, paradajzom i pršutom možete pripremiti kada očekuj ...

0
Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima

Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima

Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima je bogatija verzija ...

0
Čokolada: Vrste, kalorije, upotreba i uticaj na zdravlje (uz malo istorije)

Čokolada: Vrste, kalorije, upotreba i uticaj na zdravlje (uz malo istorije)

U daljem tekstu možete saznati više o istoriji čokolade, njenoj nutritivnoj i kalorijskoj vrednosti, vrstam ...

0