Šarlota torta

Šarlota torta

Jednostavna i brza Šarlota torta sa mekanim piškotama i čokoladnim kremom svojim ukusom oduševljava sve!

Šarlota torta

Sastojci

  • oko 60 piškota
  • 750 ml mleka
  • 1 kesica čokoladnog pudinga
  • 2 jajeta
  • 125 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 75 g čokolade za kuvanje
  • 75 g seckanog badema
  • 2 kašičice mlevene kafe
  • malo ruma po ukusu
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 7 listova belog želatina
  • kandirano ili sveže voće po izboru za ukrašavanje

Priprema:

Piškotama, sa jedne strane, ravno odsecite dno, pa ih jednu do druge poređajte u krug u kalupu za torte. Umutite žumance i prah čokoladnog pudinga sa malo hladnog mleka. U preostalo mleko dodajte šećer, vanilin šećer i sačekajte da mleko provri. Smanjite vatru, mleku dodajte čokoladu i uz stalno mešanje sačekajte da se čokolada istopi. Nastavite mešanje, dodajte umućen prah puding sa žumancetom, a potom i badem, kafu, rum i sve dobro promešajte. Uz neprekidno mešanje, na kraju dodajte proceđen želatin, koji je oko 10 minuta bubreo u hladnoj vodi i gusto umućena belanca. Sve dobro promešajte. Dobijeni krem ostavite da se prohladi. Pre filovanja torte, umućenu pavlaku za kuvanje lagano pomešajte sa prohlađenim kremom.

Po dnu kalupa poređati piškote. Preko piškota namazati čokoladni krem. Kalup ispuniti slojevima piškota i čokoladnog krema. Upotrebite i odsečene krajeve piškota. Sačekajte da se krem stegne i skinite ivicu kalupa za torte. Šarlotu ukrasite šlagom, svežim ili kandiranim voćem po izboru. Vaša Šarlota torta je spremna za degustaciju.

Prijatno!

Podelite