Špagete Carbonara
Pripremite špagete Carbonara i uživajte u ukusnom obroku za čitavu porodicu.
SASTOJCI
- 500 g špageta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 500 g sitno seckane slanine
- 1 glavica seckanog crnog luka
- 2 usitnjena čena belog luka
- 1 šolja rendanog parmezana
- 4 žumanca
- 2 kašike svežeg seckanog peršuna
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1/2 kašičice morske soli
PRIPREMA ŠPAGETE CARBONARA:
Skuvati špagete, ocediti ih i odložiti na stranu.
Sačuvati 1/2 šolje vode u kojoj su se špagete kuvale!
U zasebnoj činiji pomešati žumanca, seckani peršun, permezan, morsku so i biber.
Na umerenoj temperaturi zagrejati ulje i dodati slaninu.
Propržiti slaninu, pa dodati crni i beli luk.
Nastaviti dinstanje dok crni luk ne omekša, ali paziti da beli luk ne izgori!
Dodati špagete i uz mešanje dodavati vodu iz špageta.
Ugasiti vatru i uz mešanje dodati špagetama umućeno žumance sa peršunom i parmezanom.
Poslužiti vruće špagete.
Prijatno!






