Mašine za mlevenje mesa, Recepti

Gurmanska pljeskavica

Recept - Gurmanska pljeskavica

Gurmanska pljeskavica je vrsta pljeskavice, koja ostaje zaštićeni srpski brend i često nas predstavlja u svetu. Gurmanska pljeskavica je najpopularnije prodavana pljeskavica. Svoje ime duguje bogatstvu raznim sastojcima neodoljivog ukusa. Sadrži kačkavalj i slaninu ili šunku uz sitno iseckane ljute paprike. Zavodljiv ukus istopljenog kačkavalja i slanine gurmanske pljeskavice, daće svakom Vašem zalogaju slast, a Vašem telu puno energije za naporan dan. Oproban recept naših kuvara, upotpuniće Vašu trpezu na svakoj vrsti slavlja, uklopivši se savršeno svojim pikantnim ukusom u slavljeničku atmosferu.

Recept - Gurmanska pljeskavica

SASTOJCI

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 sitno seckani crni luk
  • 1 čen usitnjenog belog luka
  • 100 g šunke iseckane na kockice
  • 150 g kačkavalja iseckanog na kockice
  • na vrh noža sode bikarbone
  • ½ kašičice ljute tucane paprika po ukusu
  • so, biber i vegeta po ukusu

PRIPREMA:

Sve sastojke dodati mlevenom mesu. Smesu dobro umešati rukom kako bi se dobila ujednačena masa. Smesu pokriti folijom i ostaviti u frižideru oko pola sata, a potom oblikovati pljeskavice. Pecite pljeskavice oko 10 minuta sa obe stane na prethodno zagrejanom grileru ili u tiganju na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatno braon boju.

Zanimljivosti: Gurmanska pljeskavica servira se na različite načine. Pored naseckanog luka, belog luka i ljute papričice, nekada se ubacuju čak i kockice sira. U Gardijanu je nedavno izašao članak o srpskoj pljeskavici kao broju jedan u svetu što se tiče brze hrane.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *