Breskve Melba

Breskve Melba

Sočna, osvežavajuća poslastica, breskve Melba su eksplozija letnjih ukusa. Mirisne breskve, sočne maline i sladoled od vanile… leto u Vašoj čaši!

Breskve Melba

Sastojci

  • 4 kugle sladoleda od vanile
  • 4-8 polutki breskvi iz konzerve kompota
  • 4 kašike sirupa od malina
  • seckani bademi
  • slatka pavlaka za ukrašavanje

Priprema:

Sladoled od vanile stavimo u široke čaše. Preko sladoleda poređamo polutke breskvi. Sladoled i breskve prelijemo sirupom od malina. Ulupanom slatkom pavlakom, seckanim bademima i svežim malinama ukrasimo poslasticu. Vaše Breskve Melba su spremne za degustaciju.

MIKSERI: EFIKASNI I POUZDANI SAVEZNICI U KUHINJI

Mikseri su nezaobilazni uređaji u svakoj kuhinji. Njihova primena je toliko široka da je nemoguće navesti sve za šta ih možete koristiti. Mikseri su neophodni za mućenje jaja, pravljenje šlaga od belanaca, mešanje testa za pripremu kolača, raznih glazura i smesa… Ni jedan iole komplikovaniji recept se praktično ne može zamisliti bez njih.

Ručni mikser je pokretan, fleksibilan i efikasan. Zbog toga što niste vezani za jedno mesto možete se slobodno kretati po kuhinji dok ga koristite. Ručni mikser pogodan je kada je potrebno spremati više stvari istovremeno, tako da je dovoljno zameniti mu mutilice, ili ih oprati, i preći na drugu posudu u kojoj su sastojci.

Stoni mikser vezan je za podlogu – radni sto ili drugi kuhinjski element, što mu omogućava veću snagu i ravnomernije mešanje i mućenje sastojaka, a Vama oslobađa ruke za druge poslove. Stoni mikser, za razliku od ostalih, dolazi sa sopstvenim postoljem i posudom za mućenje.

Pored ovih u našoj ponudi je još jedna vrsta miksera:

Štapni mikser je fleksibilniji. Jedna mutilica omogućava mu da dospe do dna uskih posuda tako da je izuzetno efikasan za pravljenje pene za kafu, mućenje šejkova ili smutija, mešanje sastojaka napitaka itd. Štapni mikser može se koristiti i kao klasični ručni, ukoliko mutilica odgovara tipu namirnica koji se koristi i željenoj gustini smese.

Prijatno!

Podelite