Pitice sa pečurkama

Pitice sa pečurkama idealne su kada želite da spremite nešto ukusno, brzo i jednostavno. Mogu se jesti kao glavno jelo, ali i uz sokove i druge napitke na svim vrstama slavlja i žurki. Mekane i sočne iznutra, a hrskave spolja, pitice sa pečurkama će obogatiti Vaš dom svojim mirisom i ukusom i namamiti Vaše najmilije u kuhinju. Možete ih poslužiti i kao slavsko predjelo. Deca će se posebno radovati ovom koktel pecivu. Pitice mogu biti i posne, a možete im dodati i praziluk, što će Vam dobro doći ako se hranite dijetalno. Umesto da trošite novac na ovo koktel pecivo u pekarama, gde je često lošeg kvaliteta, zabavite se malo u kuhinji, i imaćete zaista ukusno, oprobano jelo.

SASTOJCI
- gotovo lisnato testo ili heljdine kore
- 400 g mlevenog mesa po izboru
- crni i beli luk
- šaka graška
- vegeta, so i biber po ukusu
- peršun
PRIPREMA:
U tiganju na tihoj vatri dinstati crni luk. Dodati pileće meso iseckano na sitne kockice i pečurke i nastaviti dinstanje. Dinstati dok voda iz pečuraka ne ispari. Na kraju dodati vegetu, so i biber. Lisnato testo podelite na dva dela, razvucite jedan deo oklagijom,a potom ga stavite preko grejne ploče aparata za pitice. Napunite testo filom, a zatim drugi deo testa razvucite preko testa napunjenog filom, zatvorite aparat i pecite pitice u aparatu za pitice dok ne dobiju zlatno žutu boju. Pitice poslužiti sa pavlakom i kiselim krastavčićima.
Prijatno!