Aparat za samosa pitice, Recepti

Pitice sa pečurkama

Recept za samosa pitice sa pečurkama

Pitice sa pečurkama idealne su kada želite da spremite nešto ukusno, brzo i jednostavno. Mogu se jesti kao glavno jelo, ali i uz sokove i druge napitke na svim vrstama slavlja i žurki. Mekane i sočne iznutra, a hrskave spolja, pitice sa pečurkama će obogatiti Vaš dom svojim mirisom i ukusom i namamiti Vaše najmilije u kuhinju. Možete ih poslužiti i kao slavsko predjelo. Deca će se posebno radovati ovom koktel pecivu. Pitice mogu biti i posne, a možete im dodati i praziluk, što će Vam dobro doći ako se hranite dijetalno. Umesto da trošite novac na ovo koktel pecivo u pekarama, gde je često lošeg kvaliteta, zabavite se malo u kuhinji, i imaćete zaista ukusno, oprobano jelo.

Recept za samosa pitice sa pečurkama

SASTOJCI

  • gotovo lisnato testo ili heljdine kore
  • 400 g mlevenog mesa po izboru
  • crni i beli luk
  • šaka graška
  • vegeta, so i biber po ukusu
  • peršun

PRIPREMA:

U tiganju na tihoj vatri dinstati crni luk. Dodati pileće meso iseckano na sitne kockice i pečurke i nastaviti dinstanje. Dinstati dok voda iz pečuraka ne ispari. Na kraju dodati vegetu, so i biber. Lisnato testo podelite na dva dela, razvucite jedan deo oklagijom,a potom ga stavite preko grejne ploče aparata za pitice. Napunite testo filom, a zatim drugi deo testa razvucite preko testa napunjenog filom, zatvorite aparat i pecite pitice u aparatu za pitice dok ne dobiju zlatno žutu boju. Pitice poslužiti sa pavlakom i kiselim krastavčićima.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.