Aparat za samosa pitice, Recepti

Pitice sa bundevom

Recept za samosa pitice sa bundevom

Pitice sa bundevom su poslastica idealna za svaku priliku. Mogu biti posluženje, a mogu se jesti i ujutru, kao doručak, na primer uz mleko. Pitice sa bundevom savršene su za jesenju trpezu. Bundeva je izuzetno hranljiva i puna vitamina pa će biti pravo osveženje za Vaš organizam. Možete fil kombinovati i sa makom ili orasima. Sa sastojcima ovih pitica možete se igrati i biti kreativni. One su hrskave i slatke i biće pravi poklon za Vašu decu.

Recept za samosa pitice sa bundevom

SASTOJCI

  • gotovo lisnato testo (kore za pitu ili gibanicu)
  • 1/2 kg rendane bundeve
  • 150-200 g mlevenih oraha
  • 4 kašike griza
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 6 kašika šećera
  • suvo grožđe po želji

PRIPREMA – Pitice sa bundevom:

Pomešati narendanu bundevu sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati griz, orahe i cimet. Na kraju dodati suvo grožđe po želji. Lisnato testo podelite na dva dela, razvucite jedan deo oklagijom,a potom ga stavite preko grejne ploče aparata za pitice. Napunite testo filom, a zatim drugi deo testa razvucite preko testa napunjenog filom, zatvorite aparat i pecite pitice u aparatu za pitice dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove pitice posuti prah šećerom i poslužiti uz šolju mleka, čaja ili kafe.

NAPOMENA!
Pitice sa bundevom možete praviti i od gotovih kora za pitu i gibanicu!
Blago nauljite koru, zatim nafilujte filom od bundeve i zamotajte koru. Svaki zamotuljak stavite u kalup i pecite dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove pitice pospite prah šećerom.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *