Pitice sa bundevom

Pitice sa bundevom su poslastica idealna za svaku priliku. Mogu biti posluženje, a mogu se jesti i ujutru, kao doručak, na primer uz mleko. Pitice sa bundevom savršene su za jesenju trpezu. Bundeva je izuzetno hranljiva i puna vitamina pa će biti pravo osveženje za Vaš organizam. Možete fil kombinovati i sa makom ili orasima. Sa sastojcima ovih pitica možete se igrati i biti kreativni. One su hrskave i slatke i biće pravi poklon za Vašu decu.

SASTOJCI
- gotovo lisnato testo (kore za pitu ili gibanicu)
- 1/2 kg rendane bundeve
- 150-200 g mlevenih oraha
- 4 kašike griza
- 1 kašičica cimeta
- 2 kesice vanilin šećera
- 6 kašika šećera
- suvo grožđe po želji
PRIPREMA – Pitice sa bundevom:
Pomešati narendanu bundevu sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati griz, orahe i cimet. Na kraju dodati suvo grožđe po želji. Lisnato testo podelite na dva dela, razvucite jedan deo oklagijom,a potom ga stavite preko grejne ploče aparata za pitice. Napunite testo filom, a zatim drugi deo testa razvucite preko testa napunjenog filom, zatvorite aparat i pecite pitice u aparatu za pitice dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove pitice posuti prah šećerom i poslužiti uz šolju mleka, čaja ili kafe.
NAPOMENA!
Pitice sa bundevom možete praviti i od gotovih kora za pitu i gibanicu!
Blago nauljite koru, zatim nafilujte filom od bundeve i zamotajte koru. Svaki zamotuljak stavite u kalup i pecite dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove pitice pospite prah šećerom.
Prijatno!