Pitice sa jabukama

Pitice sa jabukama su idealan način da obradujete svoje goste ili one najmlađe. Ako volite slatko, ova pita će Vam utažiti tu želju, a blagotvorno uticati na Vaše zdravlje. Izvrstan ukus i miris ovih pitica namamiće i one koji ne vole jabuke da ih probaju. Priuštite ovo zadovoljstvo najmilijima!

SASTOJCI
- gotovo lisnato testo (kore za pitu i gibanicu)
- 1 kg nakiselih jabuka
- 2 kesice vanilin šećera
- 5-6 kašika šečera
- 1 kesica cimeta
- 4 kašike griza
- prah šećer
PRIPREMA:
Narendati jabuke, a zatim dodati šećer, vanilin šećer, griz i cimet. Sve lagano promešati kašikom. Lisnato testo podelite na dva dela, razvucite jedan deo oklagijom,a potom ga stavite preko grejne ploče aparata za pitice. Napunite testo filom, a zatim drugi deo testa razvucite preko testa napunjenog filom, zatvorite aparat i pecite pitice u aparatu za pitice dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove pitice posuti prah šećerom i poslužiti uz šolju mleka, čaja ili kafe.
NAPOMENA!
Pitice sa jabukama možete praviti i od gotovih kora za pitu i gibanicu!
Blago nauljite koru, zatim nafilujte filom od jabuka i zamotajte koru. Svaki zamotuljak stavite u kalup i pecite dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove pitice pospite prah šećerom.
Zanimljivosti: Pita od jabuka je nezvanični simbol SAD. Nekad se servira sa šlagom ili sladoledom na vrhu (pita od jabuka a la mod), ili sa sirom čedarom.
Prijatno!