Aparat za samosa pitice, Recepti

Pitice sa jabukama

Recept za samosa pitice sa jabukama

Pitice sa jabukama su idealan način da obradujete svoje goste ili one najmlađe. Ako volite slatko, ova pita će Vam utažiti tu želju, a blagotvorno uticati na Vaše zdravlje. Izvrstan ukus i miris ovih pitica namamiće i one koji ne vole jabuke da ih probaju. Priuštite ovo zadovoljstvo najmilijima!

Recept za samosa pitice sa jabukama

SASTOJCI

  • gotovo lisnato testo (kore za pitu i gibanicu)
  • 1 kg nakiselih jabuka
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 5-6 kašika šečera
  • 1 kesica cimeta
  • 4 kašike griza
  •  prah šećer

PRIPREMA:

Narendati jabuke, a zatim dodati šećer, vanilin šećer, griz i cimet. Sve lagano promešati kašikom. Lisnato testo podelite na dva dela, razvucite jedan deo oklagijom,a potom ga stavite preko grejne ploče aparata za pitice. Napunite testo filom, a zatim drugi deo testa razvucite preko testa napunjenog filom, zatvorite aparat i pecite pitice u aparatu za pitice dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove pitice posuti prah šećerom i poslužiti uz šolju mleka, čaja ili kafe.

NAPOMENA!
Pitice sa jabukama možete praviti i od gotovih kora za pitu i gibanicu!
Blago nauljite koru, zatim nafilujte filom od jabuka i zamotajte koru. Svaki zamotuljak stavite u kalup i pecite dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove pitice pospite prah šećerom.

Zanimljivosti: Pita od jabuka je nezvanični simbol SAD. Nekad se servira sa šlagom ili sladoledom na vrhu (pita od jabuka a la mod), ili sa sirom čedarom.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *