Sutlijaš sa kokosovim mlekom
Sutlijaš sa kokosovim mlekom idealna je poslastica u vrelim letnjim danima.
SASTOJCI
- ½ šolje pirinča
- ¼ šolje šećera
- 2 kašike putera
- 2 šolje kokosovog mleka
- 2 šolje mleka
PRIPREMA:
Operite pirinač i dobro ga ocedite. U dubljoj posudi pomešajte kokosovo mleko i mleko. Dodajte šećer, istopljen puter i pirinač. Sve dobro promešajte. Na umerenoj temperaturi sačekajte da mleko i pirinač provri i uz stalno mešanje kuvajte sutlijaš narednih 30-35 minuta ili dok pirinač ne omekša. Sklonite sutlijaš sa vatre i sačekajte da se ohladi. Sutlijaš poslužite hladan, pospite ljuspicama badema uz dodatak voća po želji. Sutlijaš sa kokosovim mlekom je spreman za degustaciju.
Prijatno!
KAKO KASEROLE U NAŠOJ PONUDI POMAŽU U KUHINJI?
Kaserole dolaze u najrazličitijim oblicama, materijalima i funkcijama. Plitke više podsećaju na tiganje dok su duboke bliže klasičnom posuđu. Neke se koriste na ringli šporeta, neke u rerni, a neke na svim izvorima toplote.
Savršene su za pripremu obroka za celu porodicu, za jela sa puno sastojaka, brzo prženje ili dugo sporo dinstanje. Nemoguće je bez njih zamisliti tradicionalnu mediteransku kuhinju ali i modernu koja zahteva mnogo dinamičnije kuvanje.
Kaserola se može koristiti i u rerni ukoliko je napravljena od izdržljivog materijala poput INOX-a. Koristite ih za pečenje jela poput musaka, ali i za prebranac koji se samo zapeče nakon kuvanja na ringli.
Izuzetno su praktične za rukovanje i posluživanje. Obično imaju dve ručke koje dozvoljavaju sigurno nošenje, mada nisu retke i one sa drškom, pogotovo ukoliko su manjih dimenzija.
Jednom kupljene, postaće neizostavni deo Vaših svakodnevnih kuhinjskih čarolija i pomoći će Vam da se izborite sa svim izazovima!