Testenina sa začinima – Pasta na novi način
Aromatična testenina sa začinima je prirodna, ukusna i zdrava testenina. Odlična kombinacija testenine, začina, začinskog bilja ili cimeta za laganu večeru bez mnogo muke.
Sastojci:
- 205 g brašna
- 1 jaje + par kapi ulja + voda = 90 ml tečnosti
- 10 g bibera, aleve paprike, začinskog bilja po izboru ili cimeta
Priprema:
Izaberite i montirajte na aparat za testeninu modlu za testeninu po želji.
Napomena: Strogo se pridržavajte preporučenih količina!
Jaje sipajte i razmutite u mernoj šolji, dodajte par kapi ulja i vodu do naznačenih 90 ml na mernoj šolji i sve dobro promešajte.
Izmerite preporučenu količinu brašna, dodajte vegetu, biber, alevu papriku. začinsko bilje po izboru ili cimet i pomešajte sa brašnom. Sipajte brašno u posudu za mešenje, stavite poklopac na posudu i pokrenite aparat pritiskom na dugme On/Off.
Nakon što se aparat pokrenuo i krenuo sa mešanjem brašna, polako i ravnomerno sipajte razmućeno jaje sa vodom kroz otvor na poklopcu.
Napomena: Tečnost sipajte tek kada aparat krene sa mešanjem!
Pospite malo brašna na površinu gde se testenina istiskuje iz aparata. Vodite računa o dužini testenine i secite je na vreme kako testenina ne bi bila suviše dugačka. Gotovu testeninu sušite na suvom mestu. Pospite svežu testeninu sa malo brašna kako biste sprečili njeno lepljenje i ravnomerno je rasporedite na žicu ili rešetku za sušenje testenine.
Prijatno!
Pasta Maker - Aparat za domaću testeninu
Za sve pasionirane ljubitelje paste, pasta maker je biser koji možete imati u svome domu. Sveža, zdrava i pasta originalnih oblika je nešto što možete da očekujete baš od ovog aparata. Bojite testeninu koristeći prirodne boje i bogatite ukus testenine dodajući različite začine i začinsko bilje.
Pasta Maker - Aparat za domaću testeninu
Za sve pasionirane ljubitelje paste, pasta maker je biser koji možete imati u svome domu. Sveža, zdrava i pasta originalnih oblika je nešto što možete da očekujete baš od ovog aparata. Bojite testeninu koristeći prirodne boje i bogatite ukus testenine dodajući različite začine i začinsko bilje.






