Bezglutenske slane krofnice
Bezglutenske slane krofnice zdravlje na Vašem stolu za svega par minuta.
SASTOJCI
- 2 jaja
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 8 kašika heljdinog brašna
- 8 kašika pirinčanog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
PRIPREMA:
Penasto umutite jaja. Dodajte jogurt i ulje i uz stalno mućenje polagano dodajte heljdino i pirinčano brašno sa praškom za pecivo i solju. Ostavite smesu par minuta da odstoji. Kašikom punite kalupe prethodno zagrejanog aparata za krofnice. Kada punite kalupe vodite računa da stavite dovoljnu količinu smese, da donji kalupi budu do vrha puni kako bi, kada narastu, gornje stranice krofnica mogle da se ispeku. Pecite ih u aparatu par minuta, dok ne zamirišu i ne porumene.Gotove krofnice hitro izvadite iz kalupa, najlakše viljuškom i poslužite dok su još tople. vaše bezglutenske slane krofnice su spremne za degustaciju.
APARAT ZA KROFNICE:
Uz Mama’s doughnuts aparat za mini krofne u plavoj boji, biće Vam potrebno samo nekoliko minuta da ove ukusne poslastice prelijete glazurom po želji, namažete kremom ili džemom, pospete šećerom u prahu, medom, šlagom ili čokoladom, i poslužite, još uvek sveže, tople i mekane.
I nikada Vam neće dosaditi!
Postoji bukvalno bezbroj načina da ih pripremite i svaki put biće drugačije. Ali ono na šta uvek možete da računate je njihov savršeni, prepoznatljivi oblik, bez obzira na odabrani recept ili način posluženja.
Mama’s doughnuts sada su još većeg prečnika, još krupnije, i ima ih po sedam u kalupu što znači da ćete ih pripremiti i posluživati još brže nego ranije!
Prijatno!