Aparat za galete, Recepti

Stari recept za bakin kolač

Stari recept za bakin kolač

Stari recept za bakin kolač koje naše bake spremale sa puno ljubavi i prenosile recept sa generacije na generaciju, ali i ljubomorno čuvale. Do sada!

Stari recept za bakin kolač

SASTOJCI

  •  3 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • manja šoljica ulja
  •  1/4 l mleka (250 gr)
  •  1/2 kg brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • narendana kora limuna

PRIPREMA:

Penasto umutiti 3 belanceta. Uz stalno mućenje dodati i šećer, vanilin šećer, žumanca, ulje, mleko, limunovu koru i na kraju prašak za pecivo pomešan sa brašnom. Mutiti dok se ne dobije glatka masa. Bakin kolač peći u prethodno zagrejanom aparatu. Bakine kolače filovati po sopstvenom ukusu. Preliti ih čokoladom, namazati kremom ili džemom, ukrasiti šlagom ili sladoledom. Pospite ih prah šećerom, kokosom, orasima ili uživajte u njihovom originalnom ukusu. Stari recept za bakin kolač rado ćete koristiti.

Prijatno!

APARAT ZA GALETE- WMD-1200

Aparat za galete WMD-1200 pomoći će Vam da spremite ukusne poslastice za Vas i Vaše najdraže, zasladite ih kremom, šlagom, šećerom u prahu ili svežim voćem i poslužite – i sve to za samo par minuta. Ispecite ih u našem novom aparatu za galete i gledajte kako osmesi rastu na licima Vaših najmilijih. Kako pogledati nešto u obliku srca a da Vas na asocira na radosne i vesele boje?

Sada možete istu radost uneti i u Vašu kuhinju!

U aparatu za galete možete pripremiti bilo koju vrstu galeta jer se sva testa podjednako dobro i efikasno peku. Takođe, nelepljiva prevlaka omogućava zdravo pečenje i lako čišćenje aparata uz minimalno korišćenje ulja.

Nakon pripreme gotove galete možete ukrasiti i poslužiti po vašoj želji. Ukoliko nemate mnogo vremena ili volite jednostavniji ukus, med, šećer u prahu ili krem biće idealan dodatak, dok ukoliko je vaš izbor nešto kompleksniji ukus, možete ih posluživati uz sezonsko voće, šlag, topljenu čokoladu ili sladoled. Izbor je samo vaš!

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *