Aparat za kolačiće, Recepti

Marokanski keksići

marokanski keksici

Marokanski keksići uz koje ćete se za tili čast prebaciti na sunčane plaže Maroka.

marokanski keksici

SASTOJCI

  •  250 g mlevenog badema
  •  125 g šećera
  •  prstohvat soli
  •  1 kašičica praška za pecivo
  •  70 g slanog putera
  •  4 žumanca
  •  2 kašičice limunovog soka
  •  1 kašičica soka od pomorandže
  •  šećer u prahu

PRIPREMA:

U dublju činiju sipajte mleveni badem, šećer, so, prašak za pecivo, sve dobro promešajte i činiju odložite sa strane. U drugoj činiji viljuškom umutite puter i žumanca, a potom dodajte 1 kašičicu soka od limuna, sok od pomorandže i sve promešajte. Puter sa žumancima prebacite u činiju sa mlevenim bademima i drvenom kašikom mešajte kako bi se sastojci što bolje sjedinili u mekano testo. U manjoj činiji pomešajte preostali sok od limuna sa malo vode. Umačite prste u vodu sa limunom, pravite kuglice od testa, svaku kuglicu uvaljajte u prah šećer, a zatim kuglicama ispunite kalupe u prethodno zagrejanom aparatu za keksiće i pecite keksiće dok ne dobiju bledo zlatnu boju. Kolačiće poslužite hladne. Što duže stoje kolačići su ukusniji. Marokanski keksići savršeno idu uz šoljicu čaja od nane i šoljicu domaće crne kafe.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *