Marokanski keksići
Marokanski keksići uz koje ćete se za tili čast prebaciti na sunčane plaže Maroka.
SASTOJCI
- 250 g mlevenog badema
- 125 g šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 70 g slanog putera
- 4 žumanca
- 2 kašičice limunovog soka
- 1 kašičica soka od pomorandže
- šećer u prahu
PRIPREMA:
U dublju činiju sipajte mleveni badem, šećer, so, prašak za pecivo, sve dobro promešajte i činiju odložite sa strane. U drugoj činiji viljuškom umutite puter i žumanca, a potom dodajte 1 kašičicu soka od limuna, sok od pomorandže i sve promešajte. Puter sa žumancima prebacite u činiju sa mlevenim bademima i drvenom kašikom mešajte kako bi se sastojci što bolje sjedinili u mekano testo. U manjoj činiji pomešajte preostali sok od limuna sa malo vode. Umačite prste u vodu sa limunom, pravite kuglice od testa, svaku kuglicu uvaljajte u prah šećer, a zatim kuglicama ispunite kalupe u prethodno zagrejanom aparatu za keksiće i pecite keksiće dok ne dobiju bledo zlatnu boju. Kolačiće poslužite hladne. Što duže stoje kolačići su ukusniji. Marokanski keksići savršeno idu uz šoljicu čaja od nane i šoljicu domaće crne kafe.
Prijatno!