a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju kompanije Fagor Srbija (Apejron), zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica,
Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Pretplatite se na Newsletter i prvi saznajte za buduće akcije Fagor Srbija.

 

Friteze i pećnice

Pokaži mi osobu koja ne voli pomfrit i slagaću i ja tebe!

Ima li jednostavnijeg, ukusnijeg i voljenijeg jela od pomfrita? Teško. Uz naše friteze i konvekcione pekače pripremaćete savršen pomfrit u svakoj prilici, kad god to poželite. I ne samo pomfrit. A halogene i mikrotalasne rerne tu su da potpuno zamene klasičnu pećnicu u svim ostalim situacijama.

Friteze: Idealan pomfrit u Vašem domu

Friteze su aparati koji omogućavaju brzu i bezbednu pripremu pomfrita, drugog prženog krompira, mesa i povrća u uređaju napravljenom isključivo za tu namenu. One omogućavaju sigurno rukovanje hranom kakvo nije moguće u običnom kuhinjskom posuđu. Pored aparata koji rade sa uljem, u ponudi su i moderni konvekcioni pekači koji čitav proces obavljaju strujanjem vrelog vazduha, čime se štedi na ulju, smanjuje se unos kalorija, a ne gubi ništa na ukusu.

Pomfrit je na mnoge načine osnova savremene ishrane i rezultat je višedecenijske potrage za jednostavnim i ukusnim jelom koje se može jesti u domu ili sa nogu u pokretu, sa i bez priloga. Ne postoji ništa ukusnije od hrskavog, slanog pomfrita koji ima ukus kao u najpopularnijim restoranima brze hrane.

Friteza za pomfrit pomoći će Vam da taj ukus osetite i u Vašem domu. Sva hrana se priprema brzo, lako se čisti i održava, jednostavna je za odlaganje ukoliko se ne koristi, a pomfrit iz friteze biće ukusan i gotov kad god ga poželite.

Ovi uređaji predstavljaju ponos naše linije malih kuhinjskih aparata. Oni predstavljaju vrhunac modernog dizajna i najsavremenije tehnologije, i rezultat su višedecenijskog iskustva. Isprobajte ih i otkrijte zašto.

Konvekcioni pekači

Konvekcioni pekači ne zahtevaju ulje, ili ga zahtevaju u veoma malim količinama. Osim procesa koji je drugačiji, sama priprema hrane je ista. Hrana se očisti, iseče na željenu veličinu, a zatim se odlaže u za to namenjenu posudu. Pomfrit ili piletina imaće fenomenalan ukus a niko neće ni pretpostaviti da nije pržena u ulju.

Konvekcioni pekač peče hranu strujanjem vrelog vazduha. Efekat je skoro identičan u poređenju sa fritezom ali bez ulja, uz nižu kalorijsku vrednost i zdravije obroke. Ventilator unutar aparata pokreće vazduh velikom brzinom tako da se dobija isti ukusni hrskavi površinski sloj.

Halogene pećnice

Halogene pećnice peku hranu uz pomoć halogene lampe koja greje unutrašnjost posude i ventilatora koji stvara strujanja vazduha, čime se hrana peče ujednačeno i to primetno brže i uz manju potrošnju električne energije. Zbog načina pripreme nije potrebno dodatno ulje tako da će obroci biti zdraviji, ukusniji i imaće manje kalorija.

Halogena pećnica sastoji se od vatrostalne posude u kojoj se hrana priprema, poklopca sa halogenom svetiljkom, ventilatorom i kontrolama rada, i prstena od INOX-a za povećanje kapaciteta posude. Posuda je zapremine 12 litara i dovoljno je velika za većinu svakodnevnih aktivnosti.

Brza priprema hrane korišćenjem ovih aparata moguća je jer su halogena svetiljka i konvekciono pečenje mnogo efikasniji od grejača klasičnih pećnica. Po nekim testovima, oni su i do 60% brži, a u proseku oko 20%, u zavisnosti od namirnica koje se pripremaju. Ali brza priprema hrane nije jedina prednost. Manji troškovi korišćenja električne energije drugi su veliki plus ovih aparata.

Mikrotalasne rerne

Mikrotalasne rerne hranu pripremaju mikrotalasima visoke frekvencije koji dovode do oscilacije molekula vode unutar namirnica. Na ovaj način hrana se peče „iznutra“ umesto spoljnim uticajem. To se ogleda na nekoliko načina.

  • Mikrotalasna rena obično brže priprema hranu jer se ona dubinski greje
  • Hrana se peče na nižoj temperaturi nego u običnim rernama
  • Posuđe u kojem se nalaze namirnice se slabije greje
  • Mikrotalasna pećnica se ne usijava za razliku od konvencionalne
  • Namirnice zadržavaju više hranljivih materija i ne dolazi do štetnog ugljenisanja hrane na površini

Osnovne karakteristike friteza i pećnica

  • Friteze idealno i ujednačeno sa svih strana prže namirnice u ulju
  • Konvekcioni pekači peku namirnice strujanjem vrelog vazduha uz isti efekat
  • Halogene pećnice peku strujanjem vrelog vazduha uz halogenu lampu umesto grejne ploče
  • Mikrotalasne pećnice peku namirnice mikrotalasnim oscilacijama molekula vode unutar samih namirnica

Preporuka za posluženje