Usisivač sa vodenim filterom – Bora 4000 + Poklon set mikrofiber krpa 3/1

24.570 din.

(1 recenzija korisnika)

Usisivač sa vodenim filterom Bora 4000 je jedan od najpopularnijih Arnica usisivača za kuću koji koristi vodeni filter za prečišćavanje usisanog vazduha.

Posuda sa vodom omogućava temeljno čišćenje prostorija jer prašina ostaje zarobljena u tečnosti, a pored toga aparat poseduje i HEPA filter koji dodatno zadržava i najsitnije čestice nečistoće.

Ono po čemu se ovaj usisivač odvaja od drugih je efektivnost usisavanja i zadržavanja nečistoća i alergena. Pokazao se kao izuzetno dobar za osetljive osobe i osobe sa alergijama jer vodeni filter mnogo bolje zadržava najsitnije čestice nečistoća i mnogo manje diže prašinu tokom usisavanja.

U stvari, toliko je efikasan da ga često koriste i kao prečišćivač vazduha, ostavljajući ga uključenog bez creva da smanji količinu podignute prašine u prostoriji nakon sređivanja ili premeštanja tapaciranog nameštaja.

Druga bitna odlika je turbo četka koja je mnogo efikasnija za usisavanje tepiha. Zahvaljujući patentiranom sistemu ove četke, tepisi se usisavaju između samih vlakana tkanine tako da zadržavaju manje prašine, ređe se moraju usisavati i značajno ređe istresti ili oprati.

Bora 4000 je sve u svemu fantastičan usisivač koji će Vas dugo služiti i podići očekivanja koja imate od drugih usisivača. Jednom kada osetite lakoću usisavanja u Bori i vidite svu prljavštinu zarobljenu u posudi i kako je lako eliminisati iz Vašeg doma, nikada se više nećete zadovoljiti ničim drugim.

Šifra proizvoda: Bora 4000 Kategorije: , , ,

+ - Opis

Opis

Šta su usisivači na vodu?

Usisivači na vodu ili usisivači sa vodenim filterom su aparati koji umesto kesa za usisivač koriste posudu sa vodom. Kada se nečistoće usisaju one ostaju zarobljene u vodi i na taj način ne postoji šansa da se ponovo oslobode.

Osim toga što se lakše čiste i održavaju – dovoljno je samo prosuti vodu sa nečistoćama – ovi uređaji prečišćavaju vazduh i uz određenu aromu mogu ga i osvežiti.

Uz ovaj usisivač Vaš dom biće čistiji, prostorije sveže i mirisne, disaćete lakše i trošiti mnogo manje vremena na borbu sa prašinom.

Karakteristike

 • Usisivač sa vodenom filtracijom
 • Usisna snaga: 220mBar (22kPa)
 • Konstantna usisna snaga
 • Zapremina posude za vodu: 1,2 l
 • Težina: 8,8 kg
 • Perivi HEPA 13 filter
 • Rebrasto crevo ojačano metalnom armaturom
 • Teleskopska cev
 • Dužina kabla: 6 m
 • Automatsko uvlačenje kabla
 • Set univerzalnih četki: glavna četka, okrugla četka za prašinu, nastavak za nameštaj sa montažnom četkom, uski nastavak za teško dostupna mesta
 • Turbo četka
 • Praktični držač za nastavke
 • AROMA tečnost za osvežavanje vazduha
 • Idealan za osobe sklone alergijama: sertifi kat Fondacije evropskog centra za istraživanje alergija ECARF
 • Snaga: 2400 W

Po čemu su usisivači sa vodenim filterom tako posebni?

Usisivači sa vodenim filterom su izuzetno efikasni. U stanju su da uklone 99,9% nečistoća, grinja i alergena koje usisaju. Kod drugih “suvih” usisivača postoji mogućnost da prašina bude izduvana nazad u prostoriju. Kod njih je tako nešto nemoguće.

Usisivači na vodu se mnogo lakše čiste. Ne postoji mogućnost da Vam se kesa pocepa, otvori ili otkači i ispusti prljavštinu unutar stana. Nakon svakog usisavanja prospite vodu iz posude, isperite je i spremna je za novo korišćenje.

Usisivač na vodu filtrira i sam vazduh. Ne samo što ne ispušta nečistoće već je u stanju da ih usisa i pre nego što dotaknu pod. Ostavite usisivač sa vodenim filterom uključen dvadesetak minuta i pokupiće sve čestice iz prostorije. Posebno je pogodan za osobe osetljive ili alergične na prašinu. One će osetiti najveću razliku.

Uz mnogobrojne dodatke ne postoji površina ili podloga koju nećete moći temeljno da usisate.

usisivac-sa-vodenim-filterom

Najbolji usisivač sa vodenim filterom za kuću

Usisivač na vodu najviše ćete ceniti ukoliko imate kućne ljubimce ili živite sa decom i osobama osetljivim na nečistoće.

Kućne životinje su osetljive na hemikalije i zbog toga je veoma važno ne koristiti jaka sredstva za čišćenje već konstantno održavati stan urednim.

Zbog dece i osetljivih osoba treba smanjiti podizanje prašine tokom usisavanja a usisivači na vodu čine upravo to – zarobljavajući prašinu unutar posude. I filtrirajući vazduh pride

I jedni i drugi biće Vam zahvalni!

Turbo četka

Turbo četka koju koristi usisivač na vodu dozvoljava Vam da temeljno očistite sve tepihe.

Obične četke uglavnom prelaze preko površine tepiha usisavajući samo spoljašnji sloj. Jedinstveni dizajn turbo četke dozvoljava joj da usisava i pojedinačne niti.

Prilikom prelaska četke dolazi do razdvajanja vlakana tako da se detaljno usisavaju kako one tako i prostor između njih. Na duge staze to znači da se tepih sporije prlja, ređe je potrebno usisavati ga, a još ređe istresti ga od prašine ili ga dati na pranje.

HEPA filter

Pre nego što usisivač na vodu ispusti vazduh nazad u prostoriju, on mora proći kroz HEPA filter. HEPA je izuzetno efikasan sistem za filtriranje mikro čestica iz vazduha koji je u stanju da zadrži najveći broj mikro-alergena.

Ovaj usisivač za razliku od običnih usisivača koji su u stanju da zadrže samo čestice veće od 30-50 mikrometara, usisivači sa HEPA filterom zadržavaju 99,97% čestica većih od 0,3 mikrometra.

To ih čini izuzetno korisnim za osobe alergične na prašinu, polen i mnoge druge mikro-alergene.

Lako održavanje

Uz usisivač sa vodenim filterom nema problema sa pražnjenjem kesa. Kese za usisivač nisu najefikasnije. Mogu se otkačiti, probušiti, pocepati, a prilikom menjanja mogu ispustiti i sav sadržaj u prostoriji koju ste upravo usisali.

Čak i usisivači sa običnom, “suvom” posudom imaju problem prilikom pražnjenja.

Za razliku od njih, usisivači sa vodenim filterom vezuju prašinu i nečistoće za vodu u posudi i sprečavaju njihovo rasipanje. Dovoljno je samo prosuti prljavu vodu i sve nečistoće nestaju sa njom.

Više o usisivačima u ponudi

Usisivači su kompaktni i praktični aparati koji za cilj imaju da Vašu kuću ili stan održavaju čistim i urednim. Naši aparati izdvajaju se od konkurencije svojim kvalitetom i efikasnošću.

Usisivači na vodu, kao što je model Bora 4000, umesto klasičnih papirnih kesa imaju posudu za vodu koja je mnogo efikasnija. Sva prašina ostaje zarobljena u aparatu bez mogućnosti da se oslobodi kada otvarate svoj usisivač na vodu.

Usisivači sa vodenim filterom, kako se često nazivaju, iako je tehnički posuda sa vodom zamena za kesu za usisivač, se takođe i lakše održavaju. Usisivač sa vodenim filterom ne zahteva redovno menjanje kesa. Dovoljno je izvaditi posudu sa vodom, prosuti sadržaj, vodu zameniti i Vaš usisivač spreman je za ponovno korišćenje.

Prednost ovih aparata je to što sve čestice prašine ostaju zarobljene tokom korišćenja pa su izuzetno praktični za osobe sa alergijama ili čestu upotrebu i upotrebu u prostorijama koje se retko provetravaju.

Pored ovih, u ponudi su i klasični aparati, i to oni sa kesama i sa posudama. Usisivači sa posudama su napredni kućni aparati koji poseduju posebnu pregradu za skupljanje prašine umesto kesa za usisivač. Takođe se veoma lako prazne i održavaju, i nije potrebno odvajati dodatan budžet za kupovinu kesa.

Svi proizvodi u ovoj kategoriji koriste savremene Hepa filtere koji su efikasni i pouzdani. U kombinaciji sa visokom usisnom snagom održavaće Vaš stan čistim, a prostorije provetrenim.

Sve što Vam je potrebno ovi uređaji učiniće za Vas. Pridružite se milionima zadovoljnih korisnika širom sveta.

Pročitajte

+ - Recenzije (1)

1 recenzija za Usisivač sa vodenim filterom – Bora 4000 + Poklon set mikrofiber krpa 3/1

 1. Dragomir Miljankovic

  Kolika je garancija za Boru usisivac? I da li je imate na stanju u Zrenjaninu?

  • Fagor.RS

   Poštovanje Dragomire,

   Na sve male kućne aparate i aparate za kuhinju imate garanciju od 2 godine. Što se tiče stanja zaliha uvek možete proveriti na broj telefona: 011 442 88 88

   Srdačan pozdrav, Coral Srbija.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *