a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju kompanije Fagor Srbija (Apejron), zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica,
Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Novogodišnja trpeza: Svinjski file sa melasom u sosu od crvenog vina

Novogodišnja trpeza: Svinjski file sa melasom u sosu od crvenog vina

[two_third class=”” last=”no” ]

Svinjski file sa melasom u sosu od crvenog vina

Pomešajte prvih šest sastojaka u plitkoj posudi. Dodajte svinjski file, pokrijte ili poklopite i ostavite da se marinira 8 sati u frižideru.

Izvadite file iz marinade i grilujte ga poklopljenog na srednje-jakoj vatri – 175-200° C oko 20 minuta, povremeno okrećući.

Alternativno, file možete propržiti na tiganju dok ne potamni a zatim ga peći u rerni 15-20 minuta na 190° C.

Pustite da odstoji desetak minuta pre sečenja. Poslužite opciono uz sos od crvenog vina.

Prijatno!

Sos od crvenog vina

Propržite luk u puteru u većoj šerpi na srednje-jakoj vatri oko 3 minuta ili dok ne potamni. Dodajte vino i kuvajte još 3 minuta. Dodajte 1 kockicu goveđe supe i dve šolje vrele vode, kuvajte dok ne proključa i još 5 minuta nakon toga.

Umešajte 1/4 šolje vode i kukuruzni štirak, dodajte u sos, konstantno mešajući, oko 1 minut ili dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i prelijte preko filea.

[button href=”https://fagor.rs/novogodisnja-trpeza/” colorstart=”#000000″ colorend=”#FFFFFF” colortext=”#FFFFFF” icon_size=”12″ class=”” target=”” color=”wonka-land-3″ align=”vertical” width=”normal” icon=”” ]Novogodišnja trpeza[/button]

.

Preporučeni proizvodi:

[/two_third] [one_third class=”” last=”yes” ]

Potrebne namirnice:

  • 1 šolja soja sosa
  • 1 1/4 šolje melase
  • 1/4 šolje svežeg soka od limuna
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 3 kašike svežeg mlevenog đumbira
  • 2 velika čena belog luka, mlevena
  • dva kilograma svinjskog filea

Sos od crvenog vina

  • 1/2 manjeg luka, sitno seckanog
  • 2 kašike putera
  • 1/2 šolje suvog crvenog vina
  • 1 kockica goveđe supe u dve šolje vrele vode
  • 1/4 šolje vode
  • 2 kašike kukuruznog štirka
[/one_third]