a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju kompanije Fagor Srbija (Apejron), zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica,
Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Sok od djumbira za dobro jutro

Sok od djumbira za dobro jutro

Sok od djumbira

Sok od djumbira je izuzetno zdrav i osvežavajući napitak uz koji će vam svaki dan početi sa osmehom.

Iako bi se po nazivu dalo zaključiti da je djumbir glavni sastojak ovog napitka, sok od djumbira se zapravo pravi od drugog voća (i povrća), dok je djumbir dodatak koji mu daje pikantnost. Sam djumbir je ljuto-gorak ali mu ukus nije posebno upečatljiv. Medjutim u kombinaciji sa drugim namirnicama, kao dodatak ili začin, njegova specifičnost dolazi do izražaja.

Djumbir je zbog svojih lekovitih svojstava izuzetno popularan širom sveta, s tim da se u zapadnoj kuhinji koristi najčešće kao začin u slatkim jelima i dezertima a u istočnoj u slanim. U medicinske svrhe djumbir se koristi kao tretman protiv mučnine, a pokazuje i odredjena antikancerogena svojstva zbog čega se preporučuje njegova konzumacija kao preventiva.

U tradicionalnoj medicini njegova upotreba je još prisutnija. Djumbir se koristi kao lek za probleme prilikom varenja, prevenciju prehlade, smirenje kašlja, protiv upala, umora i za poboljšanje cirkulacije.

Djumbir je sve ovo navedeno i sve to čini sok od djumbira izuzetno zdravim i korisnim. Ali sok od djumbira nije samo to. U njemu se nalazi i svež grejpfrut, limun, jabuka i šargarepe. Sve ovo znači da je sok od djumbira pravi koktel minerala i vitamina, pre svega vitamina A i vitamina C, kojih u jednoj čaši ima dovoljno da se zadovolje vaše celokupne dnevne potrebe.

Grejpfrut i limun čine sok od djumbira izuzetno osvežavajućim i savršenim pićem za jutarnje razbudjivanje. Čak i boja koja potiče od šargarepe podsetiće vas na sunce u svitanje, i učiniti da dan započnete vedri i puni elana.

Potrebne namirnice:

  • 1 grejpfrut srednje veličine, oljušten
  • 1 omanja jabuka
  • 3-4 manje šargarepe
  • 1 kafena kašičica svežeg djumbira, oljuštenog
  • pola limuna, oljuštenog, bez semenki

Priprema soka od djumbira

Sve sastojke pripremite po uputstvu i ubacite u vaš sokovnik ili blender. Po želji, limun možete odvojeno iscediti i očistiti od semenki pošto soku daju gorči ukus.

Jabuke možete odabrati po volji. Ukoliko želite da upotpunite ukus grejpfruta i limuna, dodajte neku od sorti kiselijih jabuka. Ukoliko želite malo blaži napitak, dodajte slatku jabuku. Prilikom sečenja možete je očistiti od semenki.

Djumbir ponekad ne prolazi najbolje kroz sokovnik, tako da ga možete prethodno izrendati ili koristiti isušen oblik u prahu. Ukoliko koristite blender, nećete imati problema sa ovim.

Preporučeni aparati – Bullet blenderi:

Zašto bullet blenderi?

Bullet blenderi moćnim sečivima usitnjavaju voće u najfiniji gusti sok. U isto vreme oni oslobađaju sve hranljive materije iz namirnica jer ih blendiraju na nivou ćelijskog zida. Suva materija koja obično ostaje kao nusprodukt sokovnika prepuna je nutricienata, dok ih bullet blenderi u potpunosti oslobađaju.

  • ONLINE AKCIJA Coral nutri blender Bullet Standard sa tri posude 350 i 650 ml - BS-1000 - Crveni
  • Coral nutri blender Bullet Standard sa tri posude 350 i 650 ml - BS-1000 - SiviUSKORO U PONUDI