Fagor.RS

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Sladoled sa puterom od badema

Sladoled sa puterom od badema

Sladoled sa puterom od badema

U daljem tekstu možete pronaći recept za sladoled sa puterom od badema, galeriju fotografija i preporuku za kuhinjske aparate koji će Vam u mnogome olakšati pripremu ove poslastice.

Leto je i hladne poslastice se same nameću kao posluženje. Ali umesto da pola vremena provedete uživajući u bogatstvu ukusa, a pola brinući se kako će se to odraziti na Vašu liniju, odaberite zdraviju verziju sladoleda koji ima manje kalorija, a u isto vreme će Vas lakše zasititi zbog svog sastava bogatog medom i bademom.

Sladoled sa puterom od badema se jako lako priprema, a istovremeno predstavlja i egzotično osveženje po kojem ćete biti jedinstveni i prepoznatljivi.

Priprema

U blenderu pomešajte puter od badema, jogurt, bademovo mleko i med. Izblendirajte dok ne dobijete homogenu smesu. Sipajte je u kalupe za sladoled i držite u zamrzivaču bar 6 sati ili preko noći.

Najlakši način za vađenje iz kalupa je da kalupe brzo provučete kroz mlaz tople vode tako da ne dođe u kontakt sa samim sladoledom. Pripremite čokoladu i pistaće, i postavite sladoled u tepsiju sa papirom za pečenje.

Pospite svaki sladoled čokoladom i odmah zatim pistaćima pre nego što se čokolada ohladi. Poslužite odmah ili umotajte u foliju i čuvajte u zamrzivaču za drugu priliku.

Prijatno!

Potrebne namirnice:

  • šolja putera od badema
  • šolja grčkog jogurta
  • šolja mleka od badema
  • četvrt šolje meda
  • 200 g tamne čokolade, istopljene
  • četvrt šolje pisataća, izmrvljenih

Preporučeni aparat – Bullet blender:

Zašto Bullet blender?

Bullet blenderi omogućavaju da iskoristite sve hranljive sastojke iz hrane! Dok drugi aparati melju i blendiraju hranu na uobičajen način, moćna sečiva Bullet blendera sa 25.000 obrtaja po minutu omogućavaju mu da to čini na nivou ćelijskog zida, čime se oslobađaju svi vitamini, minerali i drugi nutrienti koji bi inače ostali neiskorišćeni.

Za razliku od sokovnika sa kojima se veliki deo voća i povrća odstranjuje kako bi se dobio tečni napitak, Bullet blender usitniće sve namirnice u najfiniji kašasti sok, bez teksture, pulpe, gromuljica ili komadića.

  • ONLINE AKCIJA Coral nutri blender Bullet sa dve posude 350 i 650 ml - BS-1000 Basic Plavi
Osnovne informacije
recipe image
Ime recepta
Sladoled sa puterom od badema (bez dodatnog šećera)
Autor
Objavljeno
Vreme pripreme
Ukupno vreme
Prosečna ocena
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Imamo specijalnu ponudu za VasOtvorićemo je u novom prozoru da možete da nastavite gde ste stali

Svakoga meseca veliki broj proizvoda po akcijskim cenama samo za posetioce našeg sajta.

Pogledajte ponudu