a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju kompanije Fagor Srbija (Apejron), zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica,
Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Pileće grudi na žaru u komforu vašeg doma

Pileće grudi na žaru u komforu vašeg doma

[one_third class=”” last=”no” ]

Pileće grudi na žaru u komforu vašeg doma

[/one_third] [two_third class=”” last=”yes” ]

Pileće grudi na žaru u komforu vašeg doma

Pileće grudi na žaru su možda i najbolje meso koje možete pripremati jer nemaju višak masnoća što ih čini izuzetno zdravim, a začini dolaze do punog izražaja. Jedini problem je što upravo zbog tog manjka masnoća pileće grudi mogu delovati malo suvo.

Rešenje za ovaj problem nalazi se u mariniranju. Meso se ostavlja preko noći ili određeno vreme u tečnosti iz koje izvlači ukus i aromu, a sa njom se i rehidrira što ga čini izuzetno sočnim.

Ovaj jednostavan miks namirnica i začina koje je moguće naći u svakom domu učiniće pileće grudi neverovatno ukusnim i pikantnim, a u isto vreme meso će ostati iznutra meko i nežno a spolja hrskavo kao da dolazi iz kuhinje najkvalitetnijeg restorana.

Iako je potrebno vreme kako bi piletina upila sve sokove da ovaj recept ispadne savršen, stvarno vreme pripreme je zapravo izuzetno kratko – oko 15 minuta za marinat i dodatnih 20 za pečenje.

A rezultat je čaroban miks aroma i ukusa u kojem ćete vi i vaša porodica uživati, i koji ćete imati želju da iznova i iznova pripremate u svakoj prilici koja vam se ukaže.

Pileće grudi na žaru možete pripremiti u vašem domu uz pomoć Coral električnog grila, ali i u tiganju uz maslinovo ulje koje je mnogo zdravije od suncokretovog.

[/two_third] [one_third class=”” last=”no” ]

Potrebne namirnice:

  • četvrt šolje jabukovog sirćeta
  • 3 kašike senfa
  • 3 čena belog luka, oljuštenog i izmlevenog
  • jedan i po limun, isceđen
  • pola šolje smeđeg šećera
  • jedna i po kašičica soli
  • biber po ukusu
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • 6 polovina pilećih grudi bez kostiju i kože

.

Preporučeni proizvodi:

[/one_third] [two_third class=”” last=”yes” ]

Pileće grudi na žaru

U velikoj staklenoj posudi izmešajte sirće, senf, beli luk, sok od limuna, šećer, so i biber. Umutite maslinovo ulje. Dodajte pileće grudi, pokrijte i ostavite da se marinira 8 sati ili tokom noći.

Na prethodno zagrejanom grilu pecite pileće grudi 6-8 minuta sa svake strane.

Prijatno!

[/two_third]
Imamo specijalnu ponudu za VasOtvorićemo je u novom prozoru da možete da nastavite gde ste stali

Svakoga meseca veliki broj proizvoda po akcijskim cenama samo za posetioce našeg sajta.

Pogledajte ponudu