a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju kompanije Fagor Srbija (Apejron), zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica,
Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Pileća krilca sa prelivom od kajsija

[one_third class=”” last=”no” ]

Pileća krilca sa prelivom od kajsija

[/one_third] [two_third class=”” last=”yes” ]

Pileća krilca na grilu

Pileća krilca su jedno od najukusnijih jela sa roštilja. Sočna, reš pečena, hrskava – predstavljaju idealan obrok za vreme provedeno u prirodi. Međutim, česta greška koja se pravi je ta što se ne razmišlja dovoljno o samoj pripremi – suviše je lako posoliti ih, začiniti i baciti na gril, i tako propustiti priliku da od njih napravite delikatesan specijalitet.

Druga stvar je ta što se pileća krilca vezuju za roštilj i otvoren prostor, a iste, čak i bolje rezultate možete ostvariti u sopstvenoj kuhinji ili na terasi uz pomoć električnog grila.

Dodatno, nadomak kuhinje ne može vam se desiti da ostanete bez nekog začina ili zaboravite dodatak i tako pokvarite sebi ugođaj.

Slatko-kisela pileća krilca

Slatko-kiseli prelivi i sosevi za meso i piletinu izuzetno su popularni i svoje poreklo vuku sa dalekog istoka, mada su se poslednjih decenija odomaćili, pre svega u američkoj kuhinji.

Kombinacija ovih ukusa podiže uživanje u jelu na jedan potpuno novi nivo, a njihova atipičnost za zapadnu kuhinju čini i od najprostijeg jela kao što je piletina egzotičan specijalitet.

[/two_third] [one_third class=”” last=”no” ]

Potrebne namirnice:

  • 2 kg pilećih krilaca, bez vrha i rasečenih na zglobovima
  • 1 kašičica soli
  • 3/4 šolje džema od kajsije
  • 2 čena belog luka, samlevenog
  • 1 kašika iseckanog svežeg đumbira
  • 1/4 šolje soja sosa
  • 1/2 kašike aleve paprike
  • 2 kašike soka od limuna
  • 1 kašika sirćeta
  • 1/2 kašičice kima
  • 2 kašike seckanog vlasca
  • Sveži kolutovi limuna za ukras

Preporučeni proizvodi:

[/one_third] [two_third class=”” last=”yes” ]

Pileća krilca sa prelivom od kajsija

Začinite pileća krilca solju i zagrejte griler na srednje jaku temperaturu.

U blender ubacite džem od kajsija, beli luk, đumbir, soja sos, alevu papriku, sok od limuna, sirće i kim. Izblendirajte a potom dodajte vlasac.

Pecite pileća krilca na grilu 8-10 minuta, potom okrenite i pecite na drugoj strani još 5-6. Pre nego što ponovo okrenete, premažite pileća krilca spremljenim sosom pomoću četkice ili kašike i pecite po još minut na obe strane.

Ukrasite komadima limuna i servirajte samostalno ili sa željenim prilozima.

Prijatno!

[/two_third] [one_third class=”” last=”no” ]
Imamo specijalnu ponudu za VasOtvorićemo je u novom prozoru da možete da nastavite gde ste stali

Svakoga meseca veliki broj proizvoda po akcijskim cenama samo za posetioce našeg sajta.

Pogledajte ponudu