Fagor.RS

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Marseljski bujabes

Marseljski bujabas

Marseljski bujabes

Riblji paprikaš ili čorba od različitih vrsta ribe, Marseljski bujabes, dolazi nam sa francuske mediteranske obale. Iznenadite prijatelje i ljubitelje ribe i obradujte danas svoje ukućane ovom nesvakidašnjom ribljom čorbom!

Sastojci

  • 1 kg razne morske ribe po izboru
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 2-4 čena belog luka
  • 2-3 paradajza
  • 1 krompir
  • 1 komorač
  • 2 čaše belog vina
  • 2 l vode ili više po potrebi
  • 200 g majoneza
  • kriške belog hleba ili bageta
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • so i biber po ukusu
  • 1-2 kašičice aleve paprike
  • 1/2 kašičice karija,
  • 1 kašičica majčine dušice,
  • 1 kašičica seckanog peršuna

Priprema:

Očistiti ribu i iseći je na komade.

Od ostataka ribe (glave, kosti, peraja, koža…) skuvati riblju čorbu.

U dubljoj posudi na ugrejanom ulju propržiti krupno sečeni crni luk i gnječeni beli luk, pazeći da beli luk ne zagori.

Dodati sečeni paradajz, krompir, komorač i sve dobro promešati.

Dodati čvršće riblje meso, lovorov list i začine (aleva paprika, kari, majčina dušica, peršun).

Sve preliti vinom i kuvanom ribljom čorbom.

Kuvati 10 minuta, a potom dodati mekše riblje meso i sve kuvati još 5 do 8 minuta.

Izvaditi ribu i servirati ja na ovalnom tanjiru.

Čorbu procediti, posoliti i pobiberiti po ukusu.

Beli luk u prahu pomešati sa majonezom i premazati kriške hleba ili bageta.

Kriške hleba poređati na tanjir i preliti ribljom čorbom.

Riblje meso i riblju čorbu možete servitati odvojeno ili zajedno u istoj činiji.

Bujabes ne sme da se kuva dugo.

Riblje meso treba da bude čvrsto kuvano i da se ne odvaja i raspada.

Za ovo jelo moguće je koristiti različite vrste ribe.

Mogu se dodati i rakovi, dagnje ili jastog po želji.

Kuvati dok se dagnje same ne otvore.

Bujabes poslužite uz čašu dobrog vina!

Prijatno!

Preporučeni proizvodi

Recept dana

Svakog radnog dana dajemo Vam ideju za novi RECEPT DANA – jelo koje možete pripremiti za sebe i svoje najmilije. Nekada je u pitanju glavno jelo, nekada ukusni prilog, ili slasni dezert, ali uvek je nešto novo i zanimljivo.

Pronađite inspiraciju i obradujte svoje najdraže uz najnoviji recept dana!

Najnoviji recepti dana

  • Pesto sos

    Svakog radnog dana predstavljamo Vam novi recept koji možete spremati za svoje najmilije.

  • Salata sa avokadom i jajima

    Svakog radnog dana predstavljamo Vam novi recept koji možete spremati za svoje najmilije.

  • Cordon bleu

    Svakog radnog dana predstavljamo Vam novi recept koji možete spremati za svoje najmilije.

  • Čoko-kolač sa kockicama hleba

    Svakog radnog dana predstavljamo Vam novi recept koji možete spremati za svoje najmilije.

  • Alfredo sos

    Svakog radnog dana predstavljamo Vam novi recept koji možete spremati za svoje najmilije.

  • Salsa umak

    Svakog radnog dana predstavljamo Vam novi recept koji možete spremati za svoje najmilije.

  • Koh

    Svakog radnog dana predstavljamo Vam novi recept koji možete spremati za svoje najmilije.

  • Ajoli sos

    Svakog radnog dana predstavljamo Vam novi recept koji možete spremati za svoje najmilije.

  • Saltimbocca alla Romana

    Svakog radnog dana predstavljamo Vam novi recept koji možete spremati za svoje najmilije.

  • Hutspot

    Svakog radnog dana predstavljamo Vam novi recept koji možete spremati za svoje najmilije.