a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju kompanije Fagor Srbija (Apejron), zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica,
Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Uskršnja trpeza: Jagnjeći but sa ruzmarinom i belim lukom

Uskršnja trpeza: Jagnjeći but sa ruzmarinom i belim lukom

Potrebne namirnice

  • 2 kg jagnjećeg buta
  • 2 čena belog luka, sitno isečenog
  • 2 kašike svežeg ruzmarina
  • 1 kašika ulja
  • so
  • biber
Uskršnja trpeza: Jagnjeći but sa ruzmarinom i belim lukom

Zagrejte rernu na 175 stepeni.

Malim oštrim nožem izrežite jagnjetinu sa obe strane. Useke pospite belim lukom i svežim ruzmarinom. Premažite jagnjetinu uljem i začinite solju i biberom.

Stavite u posudu za pečenje sa 3/4 šolje vode i ubacite u rernu. Pecite oko dva sata često prelivajući pečenje sokom iz posude.

Nakon dva sata izvadite iz rerne i pokrijte aluminijumskom folijom. Sačekajte petnaestak minuta pre sečenja kako bi meso ostalo sveže i sočno.

Prijatno!

Uskršnja trpeza nije kompletna bez jagnjetine sa ruzmarinom, pogledajte i ostale recepte!

Preporučeni proizvodi – Vatrostalne posude i pekači

  • Dobar prenos toplote i ravnomerno pečenje
  • Lako stavljanje i vađenje iz rerne
  • Pogodno za glavna jela i dezerte
  • Jednostavno pranje i održavanje