logo-coral

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

hrskavi peceni brokoli

Hrskavi pečeni brokoli

Hrskavi pečeni brokoli idealna je prilika da probate brokoli po posebnoj recepturi koja će se svideti čak i Vašoj deci. Brokoli je u suštini veliki jestivi cvet. Gorki listovi se obično odbacuju u pripremi brokolija za obrok. U zavisnosti od toga koju vrstu brokolija pravite, njegov ukus može se kretati od blagog do izuzetno gorkog. Hrskavi pečeni brokoli veoma je zdrav jer je bogat kalcijumom i ima antioksidativna svojstva koja sprečavaju neke oblike kancera. Kao začin, u brokoli može, pored soli, ići izrendan svež muskatni oraščić, beli luk ili pečene borove semenke.

hrskavi peceni brokoli

Sastojci

  • 1 čaša mlake vode
  • 4 kašike ulja
  • 8 kašika brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 kašike šećera (umesto šećera u smesu možete staviti par kašika džema)
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Meso posoliti, pobiberiti po ukusu i propržiti sa svih strana, pa prebaciti meso u Super Krčka. Dodati crni i beli luk u prahu, pomešati sos za roštilj i vodu i preliti meso u Super Krčku. Meso kuvati 8 sati na LOW poziciji. Gotova rebarca poslužiti uz pečene mlade krompiriće i salatu od svežeg kupusa.

Zanimljivost: Njegovo englesko ime, brokoli, izvedeno je iz italijanske riječi broccolo, što znači “cvetni greben kupusa”, a latinski brachium znači ruku, granu ili pucati. Zbog mnogih načina na koje se može kuvati, kao i svih zdravstvenih prednosti, brokoli se utrostručio u potrošnji u poslednjih 30 godina.

Prijatno!

Podelite