ajvar

Domaći Ajvar

Domaći Ajvar

Domaći ajvar, srpski kavijar, otvoriće Vam apetit i učiniti Vaša jela slasnijim!

Domaći ajvar – Sastojci

  • 4 kg sveže crvene paprike
  • 1 ravna kašika soli
  • 1 ravna kašika šećera
  • 250 ml ulja

Priprema:

Papriku operite i ispecite. Pečene paprike posolite i ostavite da odstoje 20-ak minuta, a zatim ih ogulite i sameljite na mašini za meso. Dodajte ulje, ećer i so, promešajte, sve prespite u keramičku posudu Super Krčka i poklopite. Krčkajte na poziciji HIGH 7 sati. Vruć ajvar sipajte u tegle koje ste prethodno zagrejali u rerni na 100°C tokom 10 minuta. Kada se ajvar ohladi spreman je za odlaganje ili konzumiranje. Uz šta Vi najčešće kombinujete domaći ajvar?

Prijatno!

Recept dana

Svakog radnog dana dajemo Vam ideju za novi RECEPT DANA – jelo koje možete pripremiti za sebe i svoje najmilije. Nekada je u pitanju glavno jelo, nekada ukusni prilog, ili slasni dezert, ali uvek je nešto novo i zanimljivo.

Pronađite inspiraciju i obradujte svoje najdraže uz najnoviji recept dana!

Podelite