Fagor.RS: Tiganj od livenog gvožđa sa poslužavnikom od bambusa - 64310

Dobro došli na Fagor.RS, zvaničnu prezentaciju kompanije Apejron d.o.o., distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Tiganj od livenog gvožđa sa poslužavnikom od bambusa – 64310

3.770,00 din.

Karakteristike tiganja od livenog gvožđa:

  • Tiganj od livenog gvožđa
    • 27,5 x 15,5 x 4 cm
  • Poslužavnik od bambusa
    • 25 x 15 cm
Šifra proizvoda: 64310 Kategorije: , , ,

+ - Opis

Opis

Tiganj od livenog gvožđa

Tiganj od livenog gvožđa pruža Vam osećaj tradicionalog kuvanja jer je to način na koji se hrana pripremala vekovima. Dolazi sa poslužavnikom od drveta bambusa prilagođenog njegovim dimenzijama za lakše posluživanje.

Zašto je dobro imati tiganj od livenog gvožđa

Liveni tiganj praktično je neuništiv i zadržava karakteristike ceo radni vek. Ravnomerno raspoređuje toplotu tokom kuvanja a zbog debljine zidova sporo se i hladi pa će poslužena jela duže ostajati topla. Uz redovno čišćenje i pravilnu upotrebu ima i non-stick (nelepljive) karakteristike.

Ne možete ga izgrebati, oguliti, deformisati niti iskriviti. Ostaje isti kao prvog dana i nakon godina korišćenja.

Tiganji od livenog gvožđa izuzetno su praktični za ona jela koja je potrebno pripremiti na ringli a zatim zapeći u rerni. Zahvaljujući poslužavniku možete ih poslužiti praktično pravo iz rerne.

Najbolji saveti za prženje hrane

Pustite ulje da se dovoljno zagreje

Ukoliko pri prženju primetite da hrana previše upija ulje, razlog može biti taj što se nije dovoljno zagrejalo. Što je ulje toplije pre će se površinski sloj ispržiti i sprečiti dalje upijanje.

Svaki put kada stavljate novu namirnicu u ulje njegova temperatura blago pada. Nekada nije dovoljno sačekati da se ulje zagreje samo na početku kuvanja, treba napraviti i kratku pauzu pred svako ubacivanje nove namirnice.

Ukoliko pržite u dubokom tiganju sa dosta ulja, dobar način da proverite da li je ulje spremno je i da stavite vrh drvene varjače u tiganj. Ukoliko se oko varjače stvaraju mehurići, ulje je spremno za prženje.

Pravilno pripremite namirnice

Povrće koje sadrži dosta skroba, kao što je krompir, često prilikom sečenja ispušta sokove. Savet je da se pre prženja ostavi u vodi od par minuta do čak pola sata kako bi se skroz oslobodilo od njih. Čišćenjem namirnica od ovih sokova olakšava se prženje i dobija se hrskavije gotovo jelo.

Naravno, nemojte zaboraviti pre spuštanja namirnica u tiganj da ih potpuno osušite suvom krpom ili ubrusom.

Menjajte ulje po potrebi

Možete doći u iskušenje da veliki broj namirnica pržite u istom ulju. Samo po sebi to ne mora biti obavezno problem, ali nastaje ukoliko namirnice začinite pre prženja. Mali komadi začina ostaju u ulju, menjaju ukus hrani a od dugog prženja se i ugljenišu, postaju gorki i tvrdi.

Rešenje je češće menjati ulje za prženje, svakako ne podgrevati ga jednom kada se ohladi.

 

+ - Recenzije (0)

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Tiganj od livenog gvožđa sa poslužavnikom od bambusa – 64310“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *