a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju kompanije Fagor.RS (Apejron), zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica,
Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Prijava na imejl bilten

Macht emajlirana posuda sa korpom za prženje i staklenim poklopcem 25 cm 4,5 l – Nostalgia EMN-25

2.730,00 din.

Macht emajlirana posuda sa korpom za prženje i staklenim poklopcem spaja najbolje elemente klasičnog osećaja emajliranih posuda sa modernim materijalima koji omogućavaju brže i lakše kuvanje, kontrolu procesa pripreme i ekvivalent prženja u fritezi.

Posudu možete koristiti za klasično kuvanje supa, čorbi, paprikaša, gulaša i drugih variva sa dodatkom vode, ili kao fritezu za prženje u ulju pomfrita, čipsa, piletine, ribe… Iskoristite je i za lako kuvanje i ceđenje testenina – špageta, makarona, taljatela, njoka, raviola…

I pored klasičnog dizajna emajlirana posuda izgleda veoma savremeno zahvaljujući hromiranim elementima i staklenom poklopcu. Otvor za paru dozvoljava isparavanje viška vode čime se sprečava stvaranje pritiska.

Čitava Nostalgia kolekcija zamišljena je da Vam pruži prijatan osećaj tokom kuvanja, kako pripremom ukusnih jela, tako i lepim uspomenama na koje će Vas asocirati.

I, naravno, da Vam omogući da stvarate neke nove uspomene kojih ćete se kasnije sa radošću sećati!

Sigurna kupovina

Podaci koje ostavljate potpuno su sigurni i zaštićeni SSL enkripcijom.

Brza isporuka

Sve proizvode šaljemo brzom poštom istog ili prvog narednog radnog dana.

24 meseca garancije

Dve godine garancije na sve proizvode i obezbeđen servis u okviru garantnog roka.

Šifra proizvoda: EMN-25 Kategorije: , ,

+ - Opis

Opis

Karakteristike

 • Prečnik: 25 cm
 • Debljina: 0,7 mm
 • Materijal: emajl
 • Zapremina: 4,5 l
 • Korpa za prženje
 • Stakleni poklopac
 • Hromirane drške
 • Indukciono dno

Kako emajlirano posuđe pomaže u kuhinji?

Emajlirano posuđe (emajlirane šerpe, lonci i pekači) najčešća je vrsta posuđa koju nalazimo u kuhinji. Razlozi za njegovu popularnost su mnogobrojni ali obično su:

 • manja težina u odnosu na druge materijale
 • lakoća rukovanja
 • otpornost na hemijske procese tokom kuvanja
 • atraktivan izgled

Emajl je tanak sloj keramičkog ili staklenog premaza preko osnove izrađene od čelika, aluminijuma ili nekog drugog metala. Kroz istoriju se proces koristio najčešće za zaštitu keramičkih posuda ali se od industrijske revolucije uglavnom koristi za metalno posuđe.

Razlog što je emajlirano posuđe tako popularno je jer zadržava najbolje karakteristike oba materijala od kojih je izrađeno. Metal obezbeđuje ujednačeno sprovođenje toplote i brzo grejanje sadržaja, dok emajl sprečava promenu ukusa hrane, lepljenje za posudu i reakciju tokom fizičkih i hemijskih procesa koji se javljaju kuvanjem.

Emajlirane šerpe i lonci su mnogo lakši za rukovanje. Za istu zapreminu posude, drugi materijali su obično mnogo teži. Dok kod malih posuda to ne predstavlja veliki problem, kod šerpi i lonaca od 10, 15 i više litara postaje ozbiljan faktor. Ejmalirani lonci i šerpe pokazali su se kao izuzetni u ovom pogledu.

Konačno, ne treba zanemariti ni atraktivan izgled!

Ima li nekoga ko se ne seća jednobojnih plavih ili crvenih, tačkastih ili šarenih šerpi iz detinjstva. Emajlirano posuđe dozvoljava veliku kreativnost što se tiče finalnog izgleda proizvoda.

Vremenom su određena rešenja postala toliko sveprisutna da je prosto nemoguće da nas ne asociraju na neke lepe uspomene i ukusna jela iz detinjstva. Uostalom, pogledajte emajlirano posuđe u našoj ponudi – sigurni smo da će i Vas neko od njih podsetiti na to.

Ili Vam makar dati ideju za nove uspomene koje možete praviti sa svojom porodicom!

+ - Recenzije (0)

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Macht emajlirana posuda sa korpom za prženje i staklenim poklopcem 25 cm 4,5 l – Nostalgia EMN-25”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Imamo specijalnu ponudu za VasOtvorićemo je u novom prozoru da možete da nastavite gde ste stali
Pogledajte ponudu