Aparat za belgijske vafle, Recepti

Vafle sa jabukama i cimetom

Vafle sa jabukama i cimetom jer zbog jabuka i cimeta vafle su dovoljne i same za sebe.

SASTOJCI

  • 2 narendane jabuke
  • 2 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 1 vanilin šećera
  • 100 g putera ili margarina
  •  100 ml mleka
  •  1/2 praška za pecivo
  •  300 g brašna
  •  100 g mlevenih oraha
  •  narendana kora limuna
  •  1-2 kašičice cimeta

PRIPREMA:

Penasto umutiti puter ili margarin, dodati šećer , vanilin šećer i jaja. Zatim dodati cimet po želji, limunovu koru, narendane jabuke, orahe, mleko i postepeno uz stalno mešanje dodavati brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro umutiti dok se masa ne ujednači. Ispeći vafle u aparatu za vafle, posuti ih mlevenim orasima i prah šećerom i ukrasiti šlagom. Vaše vafle sa jabukama i cimetom su spremne za degustaciju.

Prijatno!

APARAT ZA VAFLE:

Vafli su jedna od najstarijih i najpoznatijih poslastica na svetu a uz aparat za belgijske vafle i knjižicu recepata koja uz njega dolazi, možete uživati u njima svakoga dana.

Mekani, vreli i ukusni, vafle možete praviti na bezbroj različitih načina, i na podjednako veliki broj ih ukrasiti!

Pravite slatke vafle sa šećerom, vanilom, kakaom, čokoladom… ukrasite ih šlagom, svežim voćem, sladoledom ili medom.

Ili slane vafle sa tikvicama, spanaćem, šunkom, kačkavaljem… ukrasite ih majonezom, pršutom, tsatsiki sosom ili kajmakom.

Grejne ploče aparata za belgijske vafle prevučene su nelepljivim “non-stick” premazom namenjenim za korišćenje u pripremi hrane. Iz tog razloga u kalupu možete pripremati vafle ali i ispržiti kajganu, napraviti topli sendvič i slično.

Preporučeni proizvodi:

Slični recepti iz kategorije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *